Making Africa - Continent van hedendaags design


Met meer dan 650 miljoen mobiele telefoons – meer dan in Europa of de Verenigde Staten – en toegang tot het internet heeft Afrika zich in de digitale wereld gevoegd. Met werk van ruim 120 kunstenaars en ontwerpers laat de tentoonstelling ‘Making Africa’ zien hoe design reageert op de economische en politieke veranderingen van het continent.

Vanuit verschillende disciplines breken Afrikaanse creatieven met conventionele definities van design, kunst, fotografie, architectuur en film, zoals de brilsculpturen van de Keniaanse kunstenaar Cyrus Kabiru, de meubelontwerpen van Cheick Diallo uit Mali en de fotografie van de Mozambicaanse Mario Macliau en de Nigeriaanse J.D. Okhai Ojeikere. In cultuurhistorische context biedt de tentoonstelling een retrospectieve kijk op het vroege postkoloniale Afrika van de jaren zestig, waarin fotografen als Seydou Keita en Malick Sidibé en ook het tijdschrift Drum Afrika portretteren als beyond de crisissen, oorlog en catastrofes. Ook de architectuur van de eerste jaren na de onafhankelijkheid staat nog bol van het zelfvertrouwen, dat in de decennia die volgen gestaag weg zal vloeien. Door historisch en hedendaags werk met elkaar te verbinden, laat Making Afrika zien dat de hedendaagse, jonge generatie vol energie is en ruimte creëert voor nieuw elan.
Deze tentoonstelling is een samenwerking met het Vitra Design Museum in Weil am Rhein.

Kunsthal Rotterdam

Kunsthal Rotterdam, in een opvallend gebouw ontworpen door het Rotterdamse bureau OMA/Rem Koolhaas, werd geopend in 1992.

Adres & Contact

Meer in Kunsthal Rotterdam

Meer highlights

Geef een VVV Cadeaukaart

Geef een VVV Cadeaukaart

Download de Rotterdam Tourist app

Download de Rotterdam Tourist app

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card