Linde Schöne

25 november 2022

Pop en Rock

Linde Schöne komt naar Rotterdam! De zangeres was als eerste vrouw getekend bij het hiphop-label Noah’s Ark en stond steevast tussen de best-of-lijsten op festivals als Eurosonic Noorderslag, Paaspop en Lowlands. Deze singer-songwriter extraordinair staat 25 november in BIRD.

Ze schrijft realer-than-life teksten die gaan over liefde, de pijn en het geluk, vanaf een plek die vanuit een hiphop state of mind lijkt te komen. Deze combinatie, samen met haar sterke uitstraling en goede live-performance zorgt voor een vliegende start. Na optredens bij onder meer DWDD en 3FM wordt haar show op Noorderslag beoordeelt tot één van de beste van het hele showcase-festival. Singles als ‘Club Overleeft Wel‘, ‘Sorry Maar‘ en ‘Liefde van de Vloer‘ vestigen haar zodanig dat ze een half jaar na haar debuut al voor een 3FM Award wordt genomineerd in de categorie Beste Artiest. Na de release van haar tweede ep Linde Van Nimma werd het het stil rondom de zangeres, tot ze in 2020 terugkwam met haar emotionele debuutalbum Nog Heel Even, wat met lovende kritieken werd ontvangen. Kort na de release van het album besloten Linde en Noah’s Ark om uit elkaar te gaan. Inmiddels heeft ze haar nieuwe plek gevonden in de stal van PIAS en ligt er al een hoop nieuw werk op de plank voor de wereld om te horen, waarvan ‘Zet Het Stop’ het eerste wapenfeit is.

BIRD

Podium, club en restaurant BIRD bevindt zich onder de Hofbogen in Rotterdam en biedt een programma vol jazz, soul, hiphop, funk en nieuwe elektronica. In de vorige eeuw stond het gebied rond de Hofbogen al in het teken van een rijke muziektraditie. De eerste generatie Surinamers en zeelieden introduceerden hier soul, funk en r&b vanuit Amerika. Bird wil dit jazzverleden niet alleen een nieuw leven inblazen, maar updaten naar de 21ste eeuw.

Adres & Contact

Social Media

Specifieke tijden

  • 25 november 2022, 20:00-22:00

Prijsoverzicht

€14

Meer in BIRD

t/m 24 november 2022
Yellowstraps & YVES

Yellowstraps & YVES

De perfecte samensmelting van charmante neo-soul met funky jazz en R&B-invloeden.

Jazz of Wereldmuziek
t/m 24 november 2022
Sammie Sedano (Afteract)

Sammie Sedano (Afteract)

Sammie Sedano schrijft over de zoektocht naar eigen identiteit van een jonge maker in de grote stad.

Pop en Rock
t/m 24 november 2022
360 Degrees: Chaos in The CBD

360 Degrees: Chaos in The CBD

360 Degrees is een avond met house als basis, maar waar ook uitstapjes naar obscure afrobeat, disco, boogie en electronica gemaakt worden.

Dance