Levensfase volksmigratie


Bij de lezing ‘Levensfase volksmigratie’ gaat Felizberto Lopes Martins da Veiga. o.a. in op het verband tussen migratie en de diverse fasen die een migrant in zijn leven meemaakt. Tijdens de lezing is er ruimte voor het publiek om te reageren; een interactieve avond dus.

Na de pauze is er een concert dat inhoudelijk mooi aansluit op de lezing en tevens zorgt voor een vrolijke afsluiting van de avond. Bij het concert krijgt Felizberto support van zijn neefje Osvaldo Delgado op de toetsen en zijn muzikale vrienden: Carlos Duarte, Adriano Andrade, Lisy Pires, Bartolomeu Agues Ribeiro en Walter Matos.

Felizberto leerde op zijn dertiende gitaar spelen en werd verliefd op de kunst van muziek maken. Later ging hij de muziek combineren met zijn werk als hulpverlener want, zoals ze in het Kaapverdiaans zeggen: “Musica ka ta da cachupa” (muziek levert geen eten op).
Muziek bleek een geweldige uitlaatklep bij zijn zware baan. Als hulpverlener heeft hij veel te maken met bijvoorbeeld getraumatiseerde patiënten of mensen met een psychose. Muziek helpt hem om de volgende dag weer op te staan en aan het werk te gaan!

Osvaldo Delgado maakte als toetsenist 13 jaar lang deel uit van de Kaapverdische band Rabelados. De band had nationaal en internationaal vele succesvolle optredens. Later ging Osvaldo zich op muzikaal gebied onder meer bezig houden met produceren. Zo heeft hij onlangs samengewerkt met bekende artiesten als Zeca nha Reinalda, Chando Graciosa en Kino Cabral.

Een gedeelte van de opbrengst van de kaartverkoop én van de verkoop van de CD zal gedoneerd worden aan mensen in nood. “De wereld is van ons allemaal en als wij met z’n allen proberen een steentje bij te dragen, dan kan het wel wat worden.” aldus Felizberto Lopes Martins da Veiga.

Theater Zuidplein

De voorstellingen van Theater Zuidplein gaan over onderwerpen die op dit moment spelen in de samenleving.

Adres & Contact

Prijsoverzicht


  • €10,-


Share

Meer in Theater Zuidplein

Meer jazz en wereldmuziek

Geef een VVV Cadeaukaart

Geef een VVV Cadeaukaart

Download de Rotterdam Tourist app

Download de Rotterdam Tourist app

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card