Ketels aan de Kade


Op zaterdagavond 12 en zondag 13 augustus vindt de 4e editie van Ketels aan de Kade plaats; hét culinaire festival waar het stadsverleden tot leven komt. Met het prachtige historisch Delfshaven als decor, kan je de historie letterlijk proeven tijdens dit bijzondere evenement.

Openingsavond 12 augustus (17.00 - 23.00)
De openluchtherberg op het koockplein (Piet Heynplein) gaat op zaterdagavond al open. Altijd al eens in een herberg willen eten? Genieten van ambachtelijke ‘Ketelkost’ onder het genot van een kroes, verhalenvertellers, en troubadours. Ook dit jaar zullen we het festival openen met een te gek feest! Met verschillende optredens van o.a. Jack Kerklaan, Pierre van Duyl en De Wannebiezz!

Zondag 13 augustus (10.00 - 18.00)
Op de Stad & Streekmarckt vind je vele kraampjes waar de stadsregio haar mooiste ambachtelijke waren presenteert. Daarnaast is er een openluchtherberg op het koockplein, waar de bezoeker kan genieten van traditionele gerechten & drancken. Tijdens Ketels aan de Kade zijn er verder tal van bezichtigingen en activiteiten omtrent ons rijke eetverleden, voor jong en oud. Eeuwenoude ambachten, kookdemonstraties, straattheater, Middeleeuwse troubadours, exposities en proeverijen.

Thema: ‘Kaf & Koren'
Voor 2017 is het thema ‘Kaf & Koren’’. De rol die graan heeft gespeeld in de Rotterdamse geschiedenis, met workshops zuurdesem bakken, broden bakken en nog veel meer.

Historisch Delfshaven

Historisch Delfshaven – geboorteplaats van zeeheld Piet Hein - doorstond het bombardement op Rotterdam in 1940. Ooit vertrokken hier de Pilgrim Fathers naar Amerika en verdiende men de kost met de haringvisserij en het distilleren van jenever. De historische grachtenpandjes herbergen nu antiek- en snuisterijenwinkels, cafés en restaurants. Delfshaven is ook bereikbaar met de Watertaxi.

Adres & Contact

Prijsoverzicht


  • Gratis


Meer in Historisch Delfshaven

Meer culinair

Geef een VVV Cadeaukaart

Geef een VVV Cadeaukaart

Download de Rotterdam Tourist app

Download de Rotterdam Tourist app

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card