Huid


Een slagwerker wrijft, slaat en aait de huid van zijn trommel op zoek naar geluid. Als die huid nog niet ontdaan is van het lichaam veroorzaakt de ritmische aanraking niet alleen een compleet andere klank, maar ook een sensatie voor degene die geslagen of geaaid wordt.

Huid gaat over tastzin en contact op het meest basale niveau. De huid is het grootste menselijke orgaan en omhult alle andere organen. Je kunt ermee aanraken en aangeraakt worden, maar de huid is ook een barrière: je zit je erin opgesloten. In het besef van de tragiek van deze fysieke afscheiding doen de performers een poging om contact te maken.

Met een compositie van Arnoud Noordegraaf gaan de slagwerkers van Slagwerk Den Haag op zoek naar de akoestiek en de trilling van vel. De fysieke performers van Schweigman& onderwerpen hun lichaam aan de ontdekkingstocht naar het primaire contactorgaan. Beweging, ritme en geluid smelten samen in de voorstelling, vormgegeven door Schweigman&s vaste scenograaf Theun Mosk.

Theater Rotterdam Schouwburg

TR Schouwburg is een plek voor dans, toneel en muziektheater voor een breed publiek – van de allerkleinsten tot en met de meest doorgewinterde operaliefhebber. Theater Rotterdam is ontstaan uit de fusie van Ro Theater, Rotterdamse Schouwburg, Productiehuis Rotterdam.

Adres & Contact

Prijsoverzicht


  • €10,- t/m €21,-


Share

Meer in Theater Rotterdam Schouwburg

Meer theaters

Geef een VVV Cadeaukaart

Geef een VVV Cadeaukaart

Download de Rotterdam Tourist app

Download de Rotterdam Tourist app

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card