HipHop: Do Believe the Hype

8 juni 2019 t/m 15 september 2019

Tentoonstelling

Kunsthal Rotterdam presenteert in de zomer van 2019 in samenwerking met het HipHopHuis en gastcurator Lee Stuart een tentoonstelling over hiphop en haar invloed op mode en lifestyle. ‘Streetwear’ dicteert het tempo en de esthetiek van de mode-industrie en verandert de manier waarop deze zich manifesteert. Van de inspiratiebron voor high fashion brands tot het gangbaar maken van sportswear als dagelijkse outfit. Hiphop is dé toonaangevende jongerencultuur en domineert de hitlijsten en het wereldwijde straatbeeld, met Nederlandse gamechangers als grote spelers.

The Bronx is de geboorteplaats van de hiphop cultuur. Deze buitenwijk van New York staat in de jaren 70 letterlijk en figuurlijk in brand. Geweld, armoede en discriminatie zijn aan de orde van de dag. Hier ontstaat een ‘do it yourself’ cultuur waarin originaliteit en ‘credibility’ centraal staan. Creativiteit is de essentie van hiphop en fashion is hierin het verbindende element. Al ben je voor een dubbeltje geboren, je kunt er nog wel uitzien als ‘a million bucks’. De tentoonstelling ‘Do believe the hype’ toont de looks, de codes en de creatieve kracht van hiphop. De pioniers die modehuizen inspireren, de hypebeasts die dagenlang voor de deur van winkels kamperen en de artiesten die front row zitten bij modeshows.

Kunsthal Rotterdam

Kunsthal Rotterdam, in een opvallend gebouw ontworpen door het Rotterdamse bureau OMA/Rem Koolhaas, werd geopend in 1992.

Periodieke openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 - 17:00
Woensdag 10:00 - 17:00
Donderdag 10:00 - 17:00
Vrijdag 10:00 - 17:00
Zaterdag 10:00 - 17:00
Zondag 11:00 - 17:00

Meer in Kunsthal Rotterdam

t/m 23 maart 2019
See you later, illustrator! (6-12)

See you later, illustrator! (6-12)

Een illustrator en een dichter gaan aan de slag en maken samen met de kinderen een beeldverhaal.

Jeugdfestivals
t/m 30 maart 2019
The Perfect Night

The Perfect Night

Beleef een nachtelijke ontmoeting met de collectie van kunstverzamelaar Rattan Chadha.

Cultureel festival
t/m 15 april 2019
Sci-Fi Weekend

Sci-Fi Weekend

Ga mee op ontdekkingstocht en reis door de tijd en ruimte.

Jeugdfestivals, Workshop

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie