Street Dreams: How HipHop took over Fashion

15 juni 2019 t/m 15 september 2019

Hoogtepunt, Tentoonstelling, Toptentoonstellingen

De Kunsthal Rotterdam presenteert in samenwerking met het HipHopHuis en gastcurator Lee Stuart een tentoonstelling over hiphop en haar invloed op mode en lifestyle. ‘Streetwear’ dicteert het tempo en de esthetiek van de mode-industrie en verandert de manier waarop deze industrie zich
ontwikkelt. Hiphop is dé toonaangevende jongerencultuur die de hitlijsten en het wereldwijde straatbeeld domineert: als inspiratiebron voor high fashion brands tot het gangbaar maken van sportswear als dagelijkse outfit. Hiphop is taking over, you better recognize!

The Bronx is de geboorteplaats van de hiphop cultuur. Deze buitenwijk van New York staat in de jaren 70 letterlijk en figuurlijk in brand. Geweld, armoede en discriminatie zijn aan de orde van de dag. Hier ontstaat een ‘do it yourself’ cultuur waarin originaliteit en ‘credibility’ centraal staan. Creativiteit is de essentie van hiphop, en fashion is hierin het verbindende element. Al ben je voor een dubbeltje geboren, je kunt er nog wel uitzien als ‘a million bucks’. De tentoonstelling ‘Street Dreams. How Hiphop took over Fashion’ toont – in vier ruimtes – de looks, de codes en de creatieve kracht van hiphop. De pioniers die modehuizen inspireren, de hypebeasts die dagenlang voor de deur van winkels kamperen en de hiphop artiesten die front row zitten bij modeshows.

Beeld: Janette Beckman, Slick Rick, Manhattan, NYC,
1989, Courtesy of Fahey-Klein Gallery, Los Angeles

Kunsthal Rotterdam

Kunsthal Rotterdam, in een opvallend gebouw ontworpen door het Rotterdamse bureau OMA/Rem Koolhaas, werd geopend in 1992.

Periodieke openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 - 17:00
Woensdag 10:00 - 17:00
Donderdag 10:00 - 17:00
Vrijdag 10:00 - 17:00
Zaterdag 10:00 - 17:00
Zondag 11:00 - 17:00

Meer in Kunsthal Rotterdam

t/m 2 september 2019
De Duizelingwekkende verbeelding van Piranesi

De Duizelingwekkende verbeelding van Piranesi

Voor het eerst in tien jaar is weer een grote Piranesi-tentoonstelling in Nederland te zien. De grootste prentkunstenaar van zijn tijd.

Tentoonstelling
t/m 30 september 2019
All you can Art 4. Atelier met IBB

All you can Art 4. Atelier met IBB

Een atelier, tentoonstelling en Summerschool ineen waarbij iedereen de kans krijgt om mee te doen.

Tentoonstelling
t/m 18 november 2019
Joana Vasconcelos. I'm Your Mirror

Joana Vasconcelos. I'm Your Mirror

Een indrukwekkende overzichtstentoonstelling van de beroemde activistische en feministische Portugese kunstenaar.

Tentoonstelling

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie