COVID-19: Nederland is in lockdown. Lees hier de Coronamaatregelen voordat je Rotterdam bezoekt.

Het Rotte Land

15 december 2020 t/m 24 april 2021

Tentoonstelling

In ‘Het Rotte Land’ brede aandacht voor het werk van de kunstenaar waar het museum voor internationaal expressionisme zijn naam aan ontleent; schilder en beeldhouwer Henk Chabot (1894-1949). Een ode aan de Rotte en het landschap met schilderijen en tekeningen van Henk Chabot, in het kader van 750 jaar Dam in de Rotte. We zien Chabot als schilder en tekenaar van de Rotte, als schilder van de jaargetijden, maar ook als schilder die het bombardement op Rotterdam vanuit zijn dijkwoning en atelier aan de Rotte indringend heeft verbeeld.

Ook te zien in relatie tot het werk van Chabot: Marjolijn van den Assem, Mai van Oers en Florette Dijkstra. Laatstgenoemde maakte een nieuwe tekening in haar serie werkkamers van beroemde kunstenaars en schrijvers: het atelier van Chabot aan de Rotte.

Chabot Museum

Het Chabot museum is een intiem museum met een gevarieerd internationaal tentoonstellingsprogramma. Het Chabot Museum beheert één van de belangrijkste collecties van schilder en beeldhouwer Henk Chabot (1894-1949), een Nederlandse expressionist. Als schilder van boeren en tuinders, van het Hollandse landschap en in de oorlogsjaren van vluchtelingen en onderduikers, heeft Chabot een eigen plaats binnen de Nederlandse moderne kunst. Het museum is gevestigd in de monumentale witte villa uit 193...

Adres & Contact

Social Media

Periodieke openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Prijsoverzicht

Prijstoelichting

€8, 00 Rotterdampas / Museumkaart / ICOM gratis

Meer in Chabot Museum

t/m 25 april 2021
Panorama Chabot - een beschermd vergezicht

Panorama Chabot - een beschermd vergezicht

Observatorium: Een snelweglandschap als monument voor een schilder.

Tentoonstelling