Het Nationale Ballet - Giselle

25 oktober 2018

Dans / Ballet

Giselle (1841) is een van de oudst bewaarde balletten, maar wordt nog altijd wereldwijd gedanst. Omdat het stuk veel vraagt van het dramatische en emotionele inlevingsvermogen van de hoofdrolspelers staat het ballet wel bekend als ‘de Hamlet van de dans’. Balletto di Roma neemt dit hoogtepunt van het klassieke romantische ballet weer op het repertoire. Het gezelschap nodigde Itamar Serussi Sahar en Chris Haring | Liquid Loft uit om de eerste en tweede akte opnieuw te choreograferen. De eerste gaat over de emoties van een jong meisje dat bedrogen wordt door haar minnaar, de tweede gaat over haar verblijf in de onderwereld.

Giselle

Giselle is een van de meest romantische werken uit het klassieke balletrepertoire. Het ballet gaat over een graaf die verliefd wordt op een boerenmeisje. Hij maakt zijn ware identiteit niet bekend. Doordat hij niet eerlijk is, roept hij uiteindelijk het noodlot over haar en zichzelf af. 

Share

Theater Rotterdam Schouwburg

TR Schouwburg is een plek voor dans, toneel en muziektheater voor een breed publiek – van de allerkleinsten tot en met de meest doorgewinterde operaliefhebber. Theater Rotterdam is ontstaan uit de fusie van Ro Theater, Rotterdamse Schouwburg, Productiehuis Rotterdam.

Specifieke openingstijden

  • 25 oktober 2018, vanaf 20:15

Prijsoverzicht

Prijstoelichting

van €10, 00 t/m €25, 00

Meer in Theater Rotterdam Schouwburg

t/m 24 oktober 2018
S/HE - MN Dance Company

S/HE - MN Dance Company

De mens is voortdurend opzoek naar het ideaal en de ideale partner.

Dans / Ballet
t/m 24 oktober 2018
S/HE

S/HE

Wij mensen blijven altijd zoeken naar het ideaal en de ideale partner.

Dans / Ballet
t/m 25 oktober 2018
Wagner – De halve Ring

Wagner – De halve Ring

Vijf jonge acteurs herinterpreteren de eerste delen van Wagners totaaltheater.

Theater/toneel

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie