i c o n

20 mei 2019

Opera, Theater (overig)

Het dodenmasker van de Onbekende Vrouw van de Scène fascineert ons al zo’n anderhalve eeuw lang. i c o n verplaatst de mythe van de vrouw naar de hedendaagse beeldcultuur waarin droom en werkelijkheid inwisselbaar zijn. Een kruising op de grens tussen theater, opera en fotoshoot. Net als bij Andy Warhol en zijn Factory events vervaagt ook in i c o n de grens tussen de kunstenaar en de toeschouwer. Icoon wordt aanschouwer, model wordt fotograaf, man wordt vrouw en slachtoffer op zijn beurt dader. i c o n belicht de onaangename kanten van onze behoefte om te zien en gezien te worden.
 
Deze voorstelling is onderdeel van
Operadagen Rotterdam 2019

Theater Rotterdam Schouwburg

TR Schouwburg is een plek voor dans, toneel en muziektheater voor een breed publiek – van de allerkleinsten tot en met de meest doorgewinterde operaliefhebber. Theater Rotterdam is ontstaan uit de fusie van Ro Theater, Rotterdamse Schouwburg, Productiehuis Rotterdam.

Specifieke openingstijden

  • 20 mei 2019, 20:15-21:30

Prijsoverzicht

Prijstoelichting

van €10, 00 t/m €32, 00

Meer in Theater Rotterdam Schouwburg

t/m 23 mei 2019
GALA!

GALA!

De uitreiking van de Operadagen Awards 2019, ter ere van artiesten die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van hedendaags opera en muziektheater.

Theater (overig)
t/m 22 mei 2019
HARRIET

HARRIET

Portret van de moedige Afro-Amerikaanse vrijheidsstrijdster Harriet Tubman.

Opera, Theater (overig)

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie