Dossier Indië

2 oktober 2019 t/m 14 juni 2020

Tentoonstelling, Toptentoonstellingen

Voor de tentoonstelling Dossier Indië selecteerde acteur en fotograaf Thom Hoffman driehonderd foto’s uit de beeldarchieven van meer dan twintig erfgoedinstellingen en collecties. Naast foto’s laten film en persoonlijke verhalen een realistisch beeld zien van de laatste honderd jaar van de koloniale periode, tussen 1840 en 1949. De tentoonstelling Dossier Indië kijkt verder dan het jaar 1949 en is vanaf 1 oktober te bezoeken.

Stacii Samidin

De Rotterdamse fotograaf Stacii Samidin met roots in Indonesië maakte in opdracht van het Wereldmuseum een fotoserie Merdeka waarvoor hij naar Indonesië reisde. Merdeka is een persoonlijke reflectie op de koloniale erfenis die hij aantreft in het Indonesië en Nederland van vandaag de dag.

Gratis toegang met Rotterdampas, ICOM, Museumkaart en Vereniging Rembrandt.

Wereldmuseum Rotterdam

De collectie van het Wereldmuseum biedt inzicht in culturen van over de hele wereld. De tentoonstellingen zijn tegelijkertijd ook een illustratie van de reisdrift, de internationale betrekkingen, het koloniale verleden en de handelsgeest van Rotterdam. De objecten bestrijken een tijdsperiode van 2000 jaar en zijn in een periode van zo’n 160 jaar verzameld door Rotterdammers, voor Rotterdammers.

Adres & Contact

Social Media

Periodieke openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Prijsoverzicht

Prijstoelichting

€15, 00

Meer in Wereldmuseum Rotterdam

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie