Domestica


In Domestica trekt een stoet ruzie¨nde en knokkende koppels voorbij, van Medea en Jason tot Liz Taylor en Richard Burton of Ike en Tina Turner, van Antonius en Cleopatra via Who’s afraid of Virginia Wolf tot Temptation Island.

Valentijn Dhaenens en Alejandra Theus brengen een bloemlezing van eeuwen echtelijke strijd, stemverheffing, onbegrip en slaande ruzies. Echtelijke ruzies als metafoor voor de wereldse zucht naar strijd, de onmogelijkheid om samen te leven, laat staan één te zijn. Steeds worden de stemmen schorder, staan de zenuwen strekker gespannen en worden geest en lichaam zwaarder vermoeid. Op de tonen van middeleeuwse minnelyriek, La Bohème, Grease, Disneyklassiekers, Brel of Dirty dancing, klinken uiteindelijk woorden van verzoening.

Bij elke voorstelling maakt een jonge pianiste de cast compleet. Het jonge meisje begeleidt de voorstelling niet enkel muzikaal, maar ze is ook bewust aanwezig, als getuige, slachtoffer of verzoener?

Rotterdamse Schouwburg

De Rotterdamse Schouwburg is een plek voor dans, toneel en muziektheater voor een breed publiek – van de allerkleinsten tot en met de meest doorgewinterde operaliefhebber.

Adres & Contact

Prijsoverzicht


  • €10,- t/m €17,-


Share

Meer in Rotterdamse Schouwburg

Meer theaters

Geef een VVV cadeaubon

Geef een VVV cadeaubon

Download de Rotterdam Tourist app

Download de Rotterdam Tourist app

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card