Domestica Rotterdam

23 mei 2018

Klassieke muziek

Op 25 juni 2017 is het precies 250 jaar geleden dat Telemann overleed. Telemann, destijds beroemder dan zijn vriend Johann Sebastian Bach, verdient aandacht. Zijn prachtige muziek zal ieder concert de leidraad vormen. Verwacht daarnaast oude en hedendaagse muziek.

In de vier concerten komen bevriende solisten musiceren, evenals jonge talenten van het Prinses Christina Concours, Codarts en het Koninklijk Conservatorium. Drie auteurs, Kaat Haest, Rebekka de Wit en Sanneke van Hassel, werpen een eigenzinnige blik op het vriendenthema en vertellen hun verhaal tijdens het concert. Dit alles wordt op theatrale wijze uitgelicht door lichtkunstenaar Paul van Laak in het prachtige decor van de Rotterdamse Laurenskerk.

Laurenskerk

De Laurenskerk lag in het verleden aan de rivier de Rotte die de bakermat vormde van Rotterdam. De imposante kerk werd gebouwd tussen circa 1449 en 1525 en is het enige nog resterende laatgotische gebouw uit het van oorsprong middeleeuwse Rotterdam. De beelden van de zwaar getroffen kerk in de Tweede Wereldoorlog en haar wederopbouw nadien werden symbool voor de lotgevallen van de stad en haar bewoners.

Adres & Contact

Specifieke openingstijden

  • 23 mei 2018, 20:30-22:00

Prijsoverzicht

Prijstoelichting

€25, 00 € 25 / € 20 (kortingstarief geldt voor CJP, studenten en tot 18 jr)

Meer in Laurenskerk

t/m 02 mei 2018
Orgelpauzeconcert in de Laurenskerk

Orgelpauzeconcert in de Laurenskerk

Even tussen de middag onthaasten? Loop op dinsdag rond lunchtijd eens binnen geniet van de orgelklanken.

Klassieke muziek
t/m 09 mei 2018
Orgelpauzeconcert

Orgelpauzeconcert

Door Gerard van der Zijden.

Klassieke muziek
t/m 14 mei 2018
Hayo Boerema Organs United

Hayo Boerema Organs United

Hayo Boerema en Sietze de Vries spelen improvisaties – niet alleen op het grote Marcussen-orgel, maar ook op de andere orgels in de Laurenskerk – op thema’s die het publiek mag aanreiken.

Klassieke muziek

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie