DoelenEnsemble - The Tempest - Part II


Part II van onze serie rond Shakespeares The Tempest heeft als thema ‘I cried to dream again…’: de dagen van Caliban en vrienden. Met onder meer de wereldpremière van Caliban’s Song van Elmer Schönberger.

De 'stokoude' muziek van Capella de la Torre in 'The Tempest - Part I' wordt zonder pardon gevolgd door de allernieuwste noten: mezzosopraan Cora Burggraaf en het DoelenEnsemble onder leiding van Maarten van Veen verzorgen de wereldpremière van Caliban's Song van Elmer Schönberger. De gerespecteerde Nederlandse componist bewerkte tevens enkele jaren geleden de Chants d'Ariel uit de toneelmuziek van Ernest Chausson voor La tempête: Shakespeare op zijn Frans.

de Doelen

De Doelen is een veelgeroemd concertgebouw in het Mauritskwartier in Rotterdam, waar jaarlijks zo'n 600 concerten plaatsvinden. Naast klassieke concerten van onder andere het Rotterdams Philharmonisch Orkest, wordt er ook wereldmuziek en jazz geprogrammeerd. De geschiedenis van concertgebouw de Doelen gaat terug tot in de zeventiende eeuw, toen een orkest van stadsmuzikanten openbare concerten gaf in 'De Doele' aan het Haagscheveer. Ter vervanging werd in 1844 de 'Groote Doelezaal' aan de Coolsingel geopend. In 1934 werd een nieuwe Doelenzaal in gebruik genomen, maar deze werd in mei 1940

Adres & Contact

Prijsoverzicht


  • €10,- t/m €24,-


Share

Meer in de Doelen

Meer gezelschappen en orkesten

Geef een VVV Cadeaukaart

Geef een VVV Cadeaukaart

Download de Rotterdam Tourist app

Download de Rotterdam Tourist app

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card