Dit is Cas - Vintage fotografie van Cas Oorthuys

15 september 2018 t/m 13 januari 2019

Tentoonstelling, Toptentoonstellingen

Cas Oorthuys (1908-1975) heeft altijd veel gefotografeerd en is eigenlijk nooit zonder toestel de deur uitgegaan. Uiteindelijk laat hij een archief van bijna een half miljoen foto’s achter met o.a. landschapsfotografie met veel wind en water, imposante wolkenluchten en een open, opgeruimd landschap.

Tweede Wereldoorlog
Cas Oorthuys gaat niets uit de weg en met gevaar voor eigen leven blijft hij tijdens de Tweede Wereldoorlog in het geheim fotografen. Zijn portret van een uitgehongerde vrouw met een stukje brood groeit uit tot het icoon van de hongerwinter. Na de oorlog richt hij zijn camera op de wederopbouw, waarin hij de sfeer van optimisme en hard werken weet te vangen. Ook reist hij in deze periode de hele wereld rond.

Familiebedrijf 
De naam ‘Cas Oorthuys’ staat voor een familiebedrijf waar fotografie deel van het gezinsleven uitmaakt. Het Nederlands Fotomuseum beheert zijn complete archief, waaronder duizenden vintage prints. Hieruit is voor de tentoonstelling Dit is Cas een selectie gemaakt.

Share

Nederlands Fotomuseum

Het Nederlands Fotomuseum beheert sinds eind jaren 80 een groot deel van het fotografisch erfgoed in Nederland. Ook organiseert het museum internationale tentoonstellingen over fotografie, waarbij de leidraad wordt gevormd door de sterke documentaire traditie en de vernieuwing daarvan. De ene keer staat een...

Adres & Contact

Periodieke openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Prijsoverzicht

Prijstoelichting

Adults €14, 00 , €6, 00 18 t/m 25 jaar , CJP €6, 00 , Children €0 , Pasholders €0

Meer in Nederlands Fotomuseum

t/m 31 augustus 2019
Lust for Night

Lust for Night

Elke vrijdagavond opent het Nederlands Fotomuseum zijn deuren tot 22.00 uur.

Tentoonstelling
t/m 7 oktober 2019
Lust for Life | Ed van der Elsken in kleur

Lust for Life | Ed van der Elsken in kleur

Dit is de eerste grote tentoonstelling ooit waarin het kleurenwerk van Ed van der Elsken centraal staat. Naast bekende foto’s bevat de tentoonstelling ook onbekend materiaal.

Hoogtepunt, Tentoonstelling, Toptentoonstellingen
t/m 7 oktober 2019
Hee, ga je mee? (6-12)

Hee, ga je mee? (6-12)

Stap door de gele deur en loop de wereld van Ed van der Elsken in.

Jeugdfestivals

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie