De Rotterdamse Dakendagen

1, 2, 3 juni

Architectuurmaand, Cultureel festival, Highlights

Van 1 t/m 3 juni 2018 kun je het dak op. De Rotterdamse Dakendagen bieden dan weer een weekend lang toegang tot de bovenstad. Daar vind je spectaculaire uitzichten, nieuwe perspectieven en eindeloos veel ademruimte. Bezoekers kunnen terecht op twintig open daken en een uitgebreid programma bezoeken van tours, concerten, kunst, natuur en diners op hoogte.

Ongeveer twintig Rotterdamse daken zijn op zaterdag 2 en zondag 3 juni vrij te bezoeken met een Dakpas van het festival. Speciale events en (begeleide) tours op daken maken het programma compleet. Op de vrijdag wordt traditiegetrouw afgetrapt met de Kennisdag; een programma voor professionals (zoals stadsontwikkelaars en architecten) die innovatief gebruik (willen) maken van daken.

Bijzonder stadsdak: Station Hofplein
Station Hofplein, het begin van de Hofbogen in Rotterdam Noord, wordt dit jaar publiek toegankelijk en tijdens de Rotterdamse Dakendagen feestelijk geopend. Voor de gelegenheid plaatst het festival hier een Follydorp; een verzameling architectonische objecten waar tijdens het festival in geslapen kan worden.

Tours
Nieuw dit jaar zijn de vlak-onder-het-dak-tours, die onbekende tussenruimtes verkennen: wel hoog, maar niet buiten. Wie een kaartje heeft mag een kijkje nemen tussen het plafond en het dak van Centraal Station, Laurenskerk en Markthal.

Liefhebbers van uitzicht (zonder hoogtevrees) kunnen weer een tour meemaken langs de allerhoogste daken van de stad, waar naar hartenlust gefotografeerd mag worden.

De crowdfunding voor een daktuin op het Erasmus MC, een zogenaamde healing environment, won vorig jaar tijdens de Dakendagen nog een prijs: de ‘Dakheld 2017’. Dit jaar kan iedereen een tour krijgen door het resultaat: maar liefst 38 bomen groeien op de achtste verdieping van het ziekenhuis.

Cultuur op daken: de specials
De culturele ‘Iftar op het dak’ (de ramadanmaaltijd na zonsondergang) was vorig jaar binnen een paar uur uitverkocht. Daarom is er dit jaar meer plek aan tafel en wederom een programma vol muziek, gesprek en natuurlijk lekker eten. Ook bezoekers die niet vasten tijdens de ramadan zijn van harte uitgenodigd om dit mee te maken.

De oer-Rotterdamse Pleinbioscoop krijgt een dependance op een spannende locatie: het schuine parkeerdek van de Bijenkorf. Daar worden, in de open lucht, films vertoond waarin bijzondere stadsgezichten een grote rol spelen.

Kaartverkoop
De twintig open daken zijn te bezoeken met een Dakpas, deze is gedurende één dag geldig (zaterdag of zondag). Anders dan vorig jaar is er géén Dakpas benodigd om tickets voor tours of specials te kopen. Wie al een Dakpas heeft krijgt wel korting op tourtickets. Dakpassen zijn op de website van de Rotterdamse Dakendagen te koop vanaf 2 april. De kaartverkoop van de tours en specials start op 1 mei.

Diverse locaties

Evenementen die plaatsvinden op verschillende (culturele) locaties in Rotterdam.

Adres & Contact

Periodieke openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Prijsoverzicht

Prijstoelichting

€7, 50 Dakpas

Meer in Diverse locaties

t/m 14 mei 2018
Operadagen Thuis

Operadagen Thuis

Minioperavoorstellingen in huiskamers verspreid door heel Rotterdam. Onderdeel Operadagen Rotterdam.

Opera
t/m 29 juli 2018
Rotterdam Unlimited 2018

Rotterdam Unlimited 2018

Rotterdam wordt vijf dagen lang ondergedompeld in de nieuwste ontwikkelingen uit de grote stad op het gebied van muziek, dans, street-art, en theater en natuurlijk het Zomercarnaval.

Cultureel festival, Highlights, Jazz / Wereld
t/m 10 september 2018
De Rotterdamse Straatkijkers

De Rotterdamse Straatkijkers

Een serie herkenbare uitkijkpunten maken een dwarsdoorsnede door heel de stad, van het Kruisplein tot aan het opkomende stadsdeel M4H. Deze ‘Straatkijkers’ zijn open voor publiek en bieden een ander perspectief op de karakteristieke straten van Rotterdam.

Cultureel festival, Tentoonstelling

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie