Rotterdamse Dakendagen

31 mei & 1, 2 juni

Architectuurmaand, Cultureel festival, Festivals

Het programma van de Rotterdamse Dakendagen 2019 (31 mei t/m 2 juni) is bekendgemaakt. Tijdens deze vijfde editie zijn meer dan 60 daken te bezoeken. Nog niet eerder deden zoveel daken mee met het festival.

Zipline over Coolsingel
Op de website zijn vanaf nu tickets te koop voor alle activiteiten. Waaronder een bijzonder hoogtepunt: met een zipline vanaf de Bijenkorf over de Coolsingel naar de laagbouw van World Trade Center Rotterdam. Hiermee zet het festival de eerste stappen richting permanente verbindingen tussen daken, een onvervulde droom van de organisatie.

20 daken te bezoeken met de Dakpas
Dit jaar kun je met de ‘Dakpas’ (het algemene ticket van het festival) een eigen route plannen tussen twintig open daken. Daaronder een aantal opvallende nieuwe toevoegingen: de Maassilo, Hofplein 19 en De Rotterdam van Rem Koolhaas (151 meter hoog).

Evenementen op daken
Conny Janssen Danst verhuist naar Katendrecht en geeft daarom op het hoogste dek van het ss Rotterdam een dansvoorstelling. Symphony of Fire en De Likt geven een concert in festivalhart Luchtpark Hofbogen.

Luchtpark Hofbogen

Op het dak van het voormalig Station Hofplein is een groen stadspark gerealiseerd. Je kunt hier, in het Luchtpark Hofbogen picknicken en wandelen tussen het groen.

Specifieke openingstijden

  • 31 mei 2019, vanaf 17:00
  • 1 juni 2019, vanaf 11:00
  • 2 juni 2019, vanaf 11:00

Prijsoverzicht

Prijstoelichting

€8, 50 Dakpas

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie