De Rotterdamse Dakendagen


Met een oversteek op slap koord tussen de Lijnbaanflats worden de Rotterdamse Dakendagen 2017 officieel geopend. Vanaf Lijnbaan en Schouwburgplein is dit spektakel op 10 juni om 12:00 uur te bekijken. Rotterdamse Dakendagen vindt van vrijdag 9 t/m zondag 11 juni plaats. Bezoekers kopen voor 5 euro de Dakpas, die het hele weekend toegang geeft tot 17 geselecteerde daken. Daarnaast biedt het festival ook tours, concerten en events op daken.

Greep uit het programma: kamperen op het dak en muziek op de Laurenskerk
In Rotterdam West kan er, speciaal voor de Rotterdamse Dakendagen, gekampeerd worden op het Dakpark. De gelegenheidscamping met uitzicht op de Maas biedt haar gasten onder andere hottubs, Asian bbq en livemuziek rond het kampvuur. Een kampeerplek kan inclusief diner en ontbijt worden geboekt. Op vrijdagavond bespeelt beiaardier Richard de Waardt het carillon van de Laurenskerk (gebouwd in 1660). Hij wordt tijdens dit concert, genaamd Funk up the Bells, begeleid door soul- en funkband Dr. Meraki. De bezoekers luisteren bovenop het dak van de Laurenstoren.

Tours langs exclusieve daken
Nieuw dit jaar zijn de gidsentours, die exclusieve daken aandoen. Zo biedt de ‘Woeste Hooglandentour’ een overzicht van de beste natuurdaken in de stad. De ‘Geheimen van Zuid Tour’ bezoekt onder meer een dakterras waar bezoekers oog in oog staan met de recent weer in ere herstelde Hef. Voor internationale bezoekers is er een Engelstalige tour, die de architectonische highlights van de stad aandoet.

Diverse locaties

Evenementen die plaatsvinden op verschillende (culturele) locaties in Rotterdam.

Adres & Contact

Prijsoverzicht


  • €5,-

    Dakpas


Share

Meer in Diverse locaties

Meer architectuurmaand

Geef een VVV Cadeaukaart

Geef een VVV Cadeaukaart

Download de Rotterdam Tourist app

Download de Rotterdam Tourist app

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card