Cross Comix Rotterdam


Cross Comix Rotterdam is een nieuw festival over de vele gedaanten van het beeldverhaal en de invloed van strips en cartoons op de kunsten en de rest van de samenleving. Cross Comix presenteert cross-overs met podiumkunsten, literatuur, beeldende kunst, film en transmediale kunst.

Tekenaars laten zich met andere kunstenaars uit over de toenemende polarisatie en woede in de Westerse wereld. In Amerika, in Europa en ook in ons land verdiepen de kloven tussen overtuigingen, bevolkingsgroepen en sociale klassen zich. Nederland ziet er vandaag uit als een landschap vol hokjes, waarin bewoners zijn gereduceerd tot hun hoofddoek, salarisstrook, huidskleur of hoogst behaalde diploma. De grote oversteek is een aanmoediging om over die grenzen en de eigen weerzin heen te stappen en zich werkelijk te interesseren in het perspectief en de pijn van anderen.

Theater Rotterdam Schouwburg

TR Schouwburg is een plek voor dans, toneel en muziektheater voor een breed publiek – van de allerkleinsten tot en met de meest doorgewinterde operaliefhebber. Theater Rotterdam is ontstaan uit de fusie van Ro Theater, Rotterdamse Schouwburg, Productiehuis Rotterdam.

Adres & Contact

Prijsoverzicht


  • €12,50


Share

Meer in Theater Rotterdam Schouwburg

Meer culturele festivals

Geef een VVV Cadeaukaart

Geef een VVV Cadeaukaart

Download de Rotterdam Tourist app

Download de Rotterdam Tourist app

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card