Coolsingel

4 november 2017 t/m 8 april 2018

Highlights, Jeugdfestivals, Tentoonstelling

De Coolsingel gaat op de schop en verandert vanaf voorjaar 2018 in een moderne stadsboulevard met veel groen, waar iedereen kan ontspannen, flaneren en winkelen. Dit nieuwe hoofdstuk in de bewogen geschiedenis van de straat is voor Museum Rotterdam aanleiding om een grootse tentoonstelling over de Coolsingel te organiseren. Want als één straat het verhaal van Rotterdam en zijn bewoners kan vertellen, dan is dat de Coolsingel. De geschiedenis van de stad wordt weerspiegeld in de ontwikkeling van deze straat: van middeleeuwse stadsgracht via slagader van de modernistische metropool tot toekomstige city lounge van een diverse wereldstad. Wat zegt de ontwikkeling van de Coolsingel over het zelfbeeld en de wisselende ambities van Rotterdam als stad?

De tentoonstelling neemt bezoekers mee langs een historische tijdlijn, een filmische beleving en een thematische verdieping met museumstukken. Maar het verhaal van de Coolsingel kan niet worden verteld zonder al die Rotterdammers die er ooit hebben gewerkt, geflaneerd, gefeest, geprotesteerd, gewinkeld en gerouwd. Zij zijn de hoofdrolspelers in deze tentoonstelling en brengen de Coolsingel als boulevard van emoties tot leven.
De tentoonstelling wordt een visuele belevenis, een feest van herkenning en raakt iedereen in het hart, of je nu Rotterdammer bent of niet!

Share

Museum Rotterdam

Al meer dan 100 jaar vertelt dit museum de geschiedenis en het verhaal van de stad Rotterdam en haar bewoners, door verleden, heden en de toekomst van Rotterdam(mers) met elkaar te verbinden.

Adres & Contact

Social Media

Periodieke openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 - 17:00
Woensdag 10:00 - 17:00
Donderdag 10:00 - 17:00
Vrijdag 10:00 - 17:00
Zaterdag 10:00 - 17:00
Zondag 11:00 - 17:00

Prijsoverzicht

Prijstoelichting

€7, 50

Meer in Museum Rotterdam

t/m 14 mei 2018
Moeders & Dochters

Moeders & Dochters

Museum Rotterdam heeft overal in de stad met moeders en dochters gesproken.

Tentoonstelling
t/m 19 mei 2018
Opbouwdag

Opbouwdag

De droomstad van Witteveen wordt voor één dag weer zichtbaar.

Tentoonstelling
t/m 02 november 2018
Hotel New York - Story of pioneers

Hotel New York - Story of pioneers

Van landverhuizers, HAL, cruiseschepen, Kop van Zuid tot hotelpioniers.

Tentoonstelling

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie