Congo Square - New Orleans Festival


New Orleans is hot. In Europa dan, want in de Amerikaanse staat Louisiana zijn de stad en haar muziek altijd al 'hot' geweest. The Big Easy, zoals de stad liefkozend wordt genoemd, is niet alleen de bakermat van een groot deel van de westerse populaire muziek, maar ook de plek waar jaarlijks het grootste muziekfestival ter wereld wordt gehouden. New Orleans ademt muziek.

In dit gloednieuwe festival belicht de Doelen de geschiedenis, het heden en de toekomst van deze legendarische stad, evenals de muzikale connecties van New Orleans met onder meer West-Afrika en Cuba en de rol van religie en rituelen. Met grote en kleine namen uit de muziek van New Orleans, een keynote-speech van New Orleans-auteur en musicoloog Ned Sublette, en vele cross-overs en samenwerkingsverbanden.

de Doelen

De Doelen is een veelgeroemd concertgebouw in het Mauritskwartier in Rotterdam, waar jaarlijks zo'n 600 concerten plaatsvinden. Naast klassieke concerten van onder andere het Rotterdams Philharmonisch Orkest, wordt er ook wereldmuziek en jazz geprogrammeerd. De geschiedenis van concertgebouw de Doelen gaat terug tot in de zeventiende eeuw, toen een orkest van stadsmuzikanten openbare concerten gaf in 'De Doele' aan het Haagscheveer. Ter vervanging werd in 1844 de 'Groote Doelezaal' aan de Coolsingel geopend. In 1934 werd een nieuwe Doelenzaal in gebruik genomen, maar deze werd in mei 1940

Adres & Contact

Prijsoverzicht


  • €10,- t/m €19,-


Share

Meer in de Doelen

Meer muziekfestivals

Geef een VVV Cadeaukaart

Geef een VVV Cadeaukaart

Download de Rotterdam Tourist app

Download de Rotterdam Tourist app

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card