Camera Japan Festival

25 september 2019 t/m 29 september 2019

Festivals, Film, Filmfestival

Op Camera Japan zie je maar liefst veertig Japanse films uit alle genres: van arthousedrama’s en komedie tot horror en anime. Verwacht verder culturele en culinaire workshops, foto-exposities, een quiz en de jaarlijks terugkerende filmbrunch.

Filmprogramma

Het overkoepelende thema van dit jaar is ‘Youth’, in de breedste zin van het woord. Het filmfestival opent met een internationale première van Little Miss Period van regisseur Shinada Shunshuke. Andere hoogtepunten van het festival zijn o.a. de nieuwste film van Kawasa Naomi Vision, Sabu’s Jam en Melancholic, het prijswinnende debuut van Tanaka Seiji.


Workshops en Kids’ Day

Naast films focust Camera Japan zich ook op andere (beeldende) kunsten, cultuur én eten. Laat je creativiteit de vrije loop tijdens een workshop origami, kalligrafie of kyaraben. Voor de kleinste bezoekers is op zondag 29 september een speciale middag georganiseerd met o.a. deze workshops, maar je kan er ook films bekijken, ansichtkaarten maken en op de foto in de photobooth. Ouders zijn ook welkom.

Het festival vindt plaats in zowel LantarenVenster als in WORM. Kijk op de website van Camera Japan voor meer informatie per programmaonderdeel.

Share

LantarenVenster

LantarenVenster kent een rijke historie sinds 1949 als theater voor film, dans, theater en muziek aan de Gouvernestraat in Rotterdam. In oktober 2010 opende LantarenVenster haar deuren op de Wilhelminapier op de Kop van Zuid, in het lichte en ruimtelijke gebouw New Orleans. De focus ligt sindsdien op film en (jazz)muziek.

Adres & Contact

Social Media

Specifieke openingstijden

  • 25 september 2019
  • 26 september 2019
  • 27 september 2019
  • 28 september 2019
  • 29 september 2019

Meer in LantarenVenster

t/m 21 september 2019
Jasper van 't Hof B.E. Trio

Jasper van 't Hof B.E. Trio

Verwacht een herbeleving van de jaren zestig en zeventig.

Jazz / Wereld
t/m 22 september 2019
Brad Mehldau Trio

Brad Mehldau Trio

Pianist Brad Mehldau behoort tot de eredivisie van de jazz.

Jazz / Wereld
t/m 3 oktober 2019
Kapsalon Romy (4-10)

Kapsalon Romy (4-10)

Romy realiseert zich dat haar oma niet alleen op haar past maar zij ook op oma.

Film, Jeugdfestivals

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie