Calefax & Eric Vloeimans - On The Spot


Calefax verleidt trompettist Eric Vloeimans zich op 'klassiek' terrein te begeven met onder meer muziek uit de vroege Barok. Vloeimans neemt op zijn beurt de rietblazers mee in de wereld van jazz en improvisatie.

Vloeimans en Calefax dagen elkaar uit en gaan in 'On The Spot' op zoek naar een fusie tussen compositie en improvisatie. ‘Wie ooit nog beweert dat klassiek geschoolde musici niet in staat zijn zinvol om te gaan met jazz en andere muziek waarin improvisatie een belangrijke rol speelt, hoeft nu alleen maar te luisteren naar On The Spot van rietkwintet Calefax en trompettist Eric Vloeimans’, schreef Luister naar aanleiding van hun gelijknamige cd.

de Doelen

De Doelen is een veelgeroemd concertgebouw in het Mauritskwartier in Rotterdam, waar jaarlijks zo'n 600 concerten plaatsvinden. Naast klassieke concerten van onder andere het Rotterdams Philharmonisch Orkest, wordt er ook wereldmuziek en jazz geprogrammeerd. De geschiedenis van concertgebouw de Doelen gaat terug tot in de zeventiende eeuw, toen een orkest van stadsmuzikanten openbare concerten gaf in 'De Doele' aan het Haagscheveer. Ter vervanging werd in 1844 de 'Groote Doelezaal' aan de Coolsingel geopend. In 1934 werd een nieuwe Doelenzaal in gebruik genomen, maar deze werd in mei 1940

Adres & Contact

Prijsoverzicht


  • €10,- t/m €19,-


Share

Meer in de Doelen

Meer jazz en wereldmuziek

Geef een VVV Cadeaukaart

Geef een VVV Cadeaukaart

Download de Rotterdam Tourist app

Download de Rotterdam Tourist app

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card