Bruce Davidson | American Photographer


Het Nederlands Fotomuseum presenteert in het najaar van 2017 de allereerste overzichtstentoonstelling van de legendarische Magnum fotograaf Bruce Davidson (1933). In de tentoonstelling zijn meer dan 200 foto’s van zijn hand te zien, waaronder werk uit zijn beroemde series Brooklyn Gang, East 100th Street en Time of Change: Civil Rights Movement.

Bruce Davidson ontdekt de fotografie al op zeer jonge leeftijd, waarna hij een gepassioneerde relatie met het vak opbouwt. Kenmerkend voor Davidsons werk is dat hij zijn camera niet richt op het grote spektakel, maar juist op het schijnbaar alledaagse, waarbij hij een groot gevoel aan de dag legt voor de waardigheid van mensen. Vanuit dit persoonlijke perspectief weet hij de grote gebeurtenissen uit de recente Amerikaanse geschiedenis op een unieke wijze in beeld te brengen. De baanbrekende fotoserie Time of Change over de strijd om gelijke burgerrechten voor Afro-Amerikanen is hier een goed voorbeeld van.

Nederlands Fotomuseum

Het Nederlands Fotomuseum beheert sinds eind jaren 80 een groot deel van het fotografisch erfgoed in Nederland. Ook organiseert het museum internationale tentoonstellingen over fotografie, waarbij de leidraad wordt gevormd door de sterke documentaire traditie en de vernieuwing daarvan. De ene keer staat een...

Adres & Contact

Share

Meer in Nederlands Fotomuseum

Meer highlights

Geef een VVV Cadeaukaart

Geef een VVV Cadeaukaart

Download de Rotterdam Tourist app

Download de Rotterdam Tourist app

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card