Art Rotterdam 2018


De 19e editie van de beurs Art Rotterdam toont de laatste ontwikkelingen binnen de beeldende kunst in verschillende tentoonstellingsconcepten. Met deze verschillende benaderingen vormt Art Rotterdam steeds meer een alternatief op de grote internationale beurzen.

Tijdens Art Rotterdam bruist de hele stad met prachtige museale tentoonstellingen, sitefairs, open ateliers en pop-up shows. De Kunsthal opent tijdens Art Rotterdam met de ING Collectie uit zowel het Nederlandse als het Belgische deel van de verzameling. Daarnaast zijn er de genomineerden van de Prix de Rome te zien: de oudste en meest genereuze prijs voor talentvolle beeldend kunstenaars in Nederland. Museum Boijmans Van Beuningen opent tijdens Art Rotterdam met de tentoonstelling XXXL waarin grote werken uit de eigen hedendaagse collectie getoond worden.

Over Art Rotterdam
Art Rotterdam dompelt je wederom vier dagen lang onder in de nieuwste ontwikkelingen binnen de beeldende kunst. De focus op jonge kunst, de variëteit van de verschillende secties, de verbinding met de stad Rotterdam en de historische locatie heeft Art Rotterdam een unieke identiteit gegeven. Art Rotterdam is voor steeds meer kunstliefhebbers het aantrekkelijke alternatief binnen het internationale veld van kunstbeurzen en trekt ieder jaar meer bezoekers uit binnen- en buitenland.

Art Rotterdam Week
Art Rotterdam is ook dit jaar weer de spil van de Art Rotterdam Week. De hele stad bruist van tentoonstellingen, pop-up shows, openingen en kunst- en designbeurzen. De gratis Art Rotterdam Week pendelbus brengt je naar de hoogtepunten van dit programma.

Van Nelle Fabriek

De voormalige Van Nellefabriek geldt als het voornaamste industriële monument in Nederland en werd als zodanig in juni 2014 tot UNESCO werelderfgoed verklaard. De fabriek, ontworpen door Brinkman & van der Vlugt, is een schoolvoorbeeld van het Nieuwe Bouwen en gebouwd tussen 1927 en 1930. In het ingenieuze gebouw moesten alle faciliteiten voor werknemers voorhanden zijn en het gebouw moest volledig boven de grond staan om licht, lucht en ruimte te creëren.

Adres & Contact

Bestel tickets

Share

Meer in Van Nelle Fabriek

Meer

Geef een VVV Cadeaukaart

Geef een VVV Cadeaukaart

Download de Rotterdam Tourist app

Download de Rotterdam Tourist app

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card