Actie Reactie. 100 jaar kinetische kunst

22 september 2018 t/m 20 januari 2019

Highlights, Tentoonstelling, Toptentoonstellingen

In ‘Actie Reactie. 100 jaar kinetische kunst’ wordt de volle reikwijdte van kinetische (bewegende) kunst, met werken van de meest beroemde kinetische kunstenaars ter wereld getoond.

Beroemde werken

Werken van circa tachtig van de beroemdste kunstenaars die aan de ontwikkeling van de kinetische kunst hebben bijgedragen, zijn in de tentoonstelling opgenomen. Van pioniers als Marcel Duchamp, Alexander Calder en Victor Vasarely tot gevleugelde namen als Julio Le Parc, Gerhard von Graevenitz, Christian Megert, Bridget Riley, Yayoi Kusama, Jan van Munster en Dan Flavin en jongere generaties onder wie Jeppe Hein, Ċ½ilvinas Kempinas, en Philippe Decrauzat. Ook is werk te zien van Heinz Mack, Otto Piene en Günther Uecker van de Duitse avant-gardistengroep Zero.

Thema’s

De tentoonstelling is onderverdeeld in twaalf thema’s die verschillende aspecten van waarneming en fenomenale ervaring behandelen, waaronder licht, beweging, ritme, structuur, vibratie, ruimte, radiatie, immaterialiteit en draaiing. Alle kunstwerken raken aan verschillende zintuigen en creëren juist door participatie van de toeschouwer bijzondere waarnemingen. Voel, kijk, ruik, hoor en onderga de flikkering, trillingen, instabiliteit en krachtvelden tot aan de kosmos: actie <> reactie!

De tentoonstelling komt tot stand in nauwe samenwerking met Réunion des musées nationaux – Grand Palais in Parijs.

Let op: Er geldt een toeslag tijdens de looptijd van de tentoonstelling (22 september 2018 t/m 20 januari 2019) en wordt geheven over de reguliere toegangsprijs. De toeslag bedraagt € 2,50 per bezoeker. Uiteraard heeft de jeugd (tot en met 17 jaar) nog steeds gratis toegang zonder extra toeslag.

Foto: Blaise Adilon

Kunsthal Rotterdam

Kunsthal Rotterdam, in een opvallend gebouw ontworpen door het Rotterdamse bureau OMA/Rem Koolhaas, werd geopend in 1992.

Periodieke openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 - 17:00
Woensdag 10:00 - 17:00
Donderdag 10:00 - 17:00
Vrijdag 10:00 - 17:00
Zaterdag 10:00 - 17:00
Zondag 11:00 - 17:00

Meer in Kunsthal Rotterdam

t/m 4 januari 2019
KunsthalLAB X Mad Scientists

KunsthalLAB X Mad Scientists

Ga aan de slag in het KunsthalLAB ter gelegenheid van de tentoonstelling Actie Reactie. 100 jaar kinetische kunst.

Jeugdtheater, Workshop
t/m 14 januari 2019
Surf Tribe. Stefan Vanfleteren

Surf Tribe. Stefan Vanfleteren

Surf Tribe toont de haast vloeibare gemeenschap van competitiesurfers, freesurfers en surfhippies.

Cultureel festival, Tentoonstelling
t/m 14 januari 2019
Ik sta hier goed. 65 jaar Groot Handelsgebouw

Ik sta hier goed. 65 jaar Groot Handelsgebouw

Ter ere van het 65-jarige bestaan een tentoonstelling te zien over de levenswandel van deze imposante reus. Over de mindere tijden en over een heuse comeback na de uitvoerige renovatie in 2005.

Tentoonstelling

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie