Actie Reactie. 100 jaar kinetische kunst

22 september 2018 t/m 20 januari 2019

Hoogtepunt, Tentoonstelling, Toptentoonstellingen

In ‘Actie Reactie. 100 jaar kinetische kunst’ wordt de volle reikwijdte van kinetische (bewegende) kunst, met werken van de meest beroemde kinetische kunstenaars ter wereld getoond.

Beroemde werken

Werken van circa tachtig van de beroemdste kunstenaars die aan de ontwikkeling van de kinetische kunst hebben bijgedragen, zijn in de tentoonstelling opgenomen. Van pioniers als Marcel Duchamp, Alexander Calder en Victor Vasarely tot gevleugelde namen als Julio Le Parc, Gerhard von Graevenitz, Christian Megert, Bridget Riley, Yayoi Kusama, Jan van Munster en Dan Flavin en jongere generaties onder wie Jeppe Hein, Žilvinas Kempinas, en Philippe Decrauzat. Ook is werk te zien van Heinz Mack, Otto Piene en Günther Uecker van de Duitse avant-gardistengroep Zero.

Thema’s

De tentoonstelling is onderverdeeld in twaalf thema’s die verschillende aspecten van waarneming en fenomenale ervaring behandelen, waaronder licht, beweging, ritme, structuur, vibratie, ruimte, radiatie, immaterialiteit en draaiing. Alle kunstwerken raken aan verschillende zintuigen en creëren juist door participatie van de toeschouwer bijzondere waarnemingen. Voel, kijk, ruik, hoor en onderga de flikkering, trillingen, instabiliteit en krachtvelden tot aan de kosmos: actie <> reactie!

De tentoonstelling komt tot stand in nauwe samenwerking met Réunion des musées nationaux – Grand Palais in Parijs.

Let op: Er geldt een toeslag tijdens de looptijd van de tentoonstelling (22 september 2018 t/m 20 januari 2019) en wordt geheven over de reguliere toegangsprijs. De toeslag bedraagt € 2,50 per bezoeker. Uiteraard heeft de jeugd (tot en met 17 jaar) nog steeds gratis toegang zonder extra toeslag.

Foto: Blaise Adilon

Kunsthal Rotterdam

Kunsthal Rotterdam, in een opvallend gebouw ontworpen door het Rotterdamse bureau OMA/Rem Koolhaas, werd geopend in 1992.

Periodieke openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 - 17:00
Woensdag 10:00 - 17:00
Donderdag 10:00 - 17:00
Vrijdag 10:00 - 17:00
Zaterdag 10:00 - 17:00
Zondag 11:00 - 17:00

Meer in Kunsthal Rotterdam

t/m 19 november 2018
Kunsthallucinatie weekend

Kunsthallucinatie weekend

Met o.a. illusionist Victor Mids, workshops, lezingen, tours en familieactiviteiten.

Jeugdfestivals
t/m 17 december 2018
Hugo Claus, Con amore

Hugo Claus, Con amore

De Belgische grootmeester Hugo Claus wordt getoond in al zijn facetten: dichter, schrijver, schilder, theatermaker, filmregisseur, sociaal bewogen kunstenaar en ‘listig spelletjesspeler’. Samengesteld door filmmaker, auteur en bewonderaar Marc Didden.

Tentoonstelling

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie