Aan tafel met Erasmus

27 september 2015 t/m 1 januari 2017

Tentoonstelling

Pop-up expositie in De Tijdtrap in de Markthal. Tafelmanieren in de 16e eeuw aan de hand van archeologische voorwerpen verbeeld.

Netjes eten met mes en vork, handen wassen voor het eten, zorg dat je nagels schoon zijn en gebruik een tandenstoker. Dat zijn allemaal regels uit het boek ‘Goede Manierlijcke Seden‘ dat Erasmus schreef omstreeks het jaar 1530. Dit boek was erop gericht om de jeugd goede manieren aan te leren. In de pop-up expositie ‘Aan tafel met Erasmus‘ illustreren echte archeologische vondsten uit de tijd van Erasmus uit Rotterdam een aantal adviezen uit dit boek.
De expositie is te zien op niveau -2 van de permanente archeologie tentoonstelling De Tijdtrap in de parkeergarage onder de Markthal.

Share

De Markthal

Een overdekte markthal kom je in meer wereldsteden tegen, maar door de combinatie met woningen heeft Rotterdam een wereldprimeur. In de hal bevindt zich de markt met zo’n 100 vers units, circa 15 food shops en diverse restaurants. Wie tussen de marktkramen door loopt en omhoog kijkt, ziet het kunstwerk ‘Horn of plenty’ (Hoorn des overvloeds) van Arno Coenen en Iris Roskam.

Adres & Contact

Periodieke openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Prijsoverzicht

Prijstoelichting

gratis

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie