50 jaar metro

9 februari 2018 t/m 13 februari 2018

Tentoonstelling

Op 9 februari 1968 werd de metro van Rotterdam feestelijk geopend door prinses Beatrix en prins Claus. Zij waren de eerste passagiers van de allereerste metro.

Nu, precies 50 jaar later, is de allereerste metro, opgeknapt door vrijwilligers van Stichting RoMeO. Zij hebben maandenlang gewerkt om de metro te restaureren. De metro bevat een tentoonstelling over de geschiedenis van de Rotterdamse Metro. Kijk mee naar het polygoonjournaal over de aanleg van de metro of kijk hoe de eerste kaartautomaat eruit zag.

De allereerste metro is door iedereen te bewonderen! Van vrijdag 9 februari t/m dinsdag 13 februari staat de allereerste metro op metrostation Blaak, op het spoor in de richting van Schiedam de Akkers.

Entree
Je betaalt geen entree om de metro te bekijken. Je moet wel inchecken op het perron om bij allereerste metro te kunnen komen. Als je met jouw ov-chipkaart incheckt op metrostation Blaak, en binnen 20 minuten uitcheckt, dan betaal je niets. Blijf je langer dan 20 minuten, tot maximaal 2,5 uur dan wordt er € 0,90 afgeschreven van je saldo. Als je langer dan 2,5 uur op het perron blijft, dan wordt 4 euro van jouw saldo afgeschreven.

Share

Station Blaak

Station Blaak is een ov-knooppunt in het centrum van Rotterdam waar de trein, metro, tram en bus samen komen. Daarom is er ook een grote fietsenstalling. Naast dit station zijn de Markthal Rotterdam, de Kubuswoningen en de Centrale Bibliotheek gevestigd.

Periodieke openingstijden

Maandag 08:00 - 22:00
Dinsdag 08:00 - 22:00
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag 12:00 - 22:00
Zaterdag 10:00 - 22:00
Zondag 10:00 - 22:00

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie