48 uur met de kids in Rotterdam

48 uur met de kids in Rotterdam

Ben je een paar dagen in Rotterdam? In dit reisplan vormen attracties een belangrijke onderdeel van het programma, maar ook de haven, kunst en cultuur mogen natuurlijk niet ontbreken.

Dag 1

10.23

Start de dag met een bezoek aan de Euromast, de hoogste uitkijktoren van Nederland. Geniet van het uitzicht vanaf het platform en in de brasserie op 100 meter hoogte. Met de Euroscoop kun je zelfs naar 185 meter.

12.15

Een vroege lunch bij Parqiet in het oude Koetshuis in Het Park bij de Euromast. Na de lunch even een balletje trappen tussen de bomen?

14.03

Met tramlijn 8 naar het Maritiem Museum. Beleef hier op historische schepen en kranen hoe de Rotterdamse haven ontstaan is. Waan je in de Offshore Experience door de 360 graden filmprojectie en special effects op open zee en tot drie kilometer onder water. De jongste kinderen beleven een spannend avontuur met Professor Plons!

16.34

Tijd voor een break! Verwen jezelf met een frisse limonade op het deck van het vuurrode lichtschip Vessel 11 in de Wijnhaven.

18.03

Loop naar de Boompjes met de Vlaggenparade: een ´buitenmuseum´ met 230 vlaggen naast elkaar. Geniet van de prachtige skyline en verbaas je over de #makeithappen muurschildering van de Belgische kunstenaar Bart Smeets.

18.33

Pak een Watertaxi naar het ss Rotterdam, een indrukwekkend cruiseschip dat in de jaren zestig tussen Rotterdam en Manhattan pendelde. Het Stoomship Rotterdam is een hotel, heeft restaurants, bars en een terras. Daarnaast biedt het ss Rotterdam diverse rondleidingen.

19.00

Eerst even bijkomen op je hotelkamer en daarna dineren in het familierestaurant Lido. Hier bevindt zich ook het prachtige promenadedeck mét (mini) zwembad!

Bekijk het programma ook op de kaart

Dag 2

08.34

Vroeg uit de veren! Geniet van het ontbijt op het ss Rotterdam.

9.41

Pak de metro, tram of huur een fiets. De gratis Shuttle Service brengt je naar metrostation Rijnhaven. Gaan we naar Diergaarde Blijdorp of het Plaswijkpark? Of wil je meerdere activiteiten combineren en meer van Rotterdam zien? Start dan je dag bij Miniworld Rotterdam, de Ontdekhoek of kindermuseum Villa Zebra.

14.10

Ga na een heerlijke ochtend richting het Willemsplein bij de Erasmusbrug, waar de havenvaartochten van Spido starten. In 75 enerverende minuten vaart Spido je langs werven, dokken en duizenden containers. Kinderen kijken hun ogen uit!

17.37

Gekozen voor een hele dag in Diergaarde Blijdorp of het Plaswijkpark? Reserveer dan een plekje op de Pannenkoekenboot en eet in 75 minuten zo veel pannenkoeken als je op kunt. Natuurlijk met een prachtig uitzicht over de imposante skyline van Rotterdam. Blijf je liever aan wal? Kies dan voor een van de vele restaurants rond de Veerhaven of het Westelijk Handelsterrein.

19.33

Blijf je nog een nachtje op het ss Rotterdam slapen? Sluit dan je citytrip aan Rotterdam af met een voetbalwedstrijd in De Kuip, een show in Rotterdam Ahoy of pak een filmpje bij Pathé De Kuip.

Plaswijckpark

Plaswijckpark

Plaswijckpark is al ruim 95 jaar een kleinschalig recreatieoord gelegen ...
Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp

In verband met COVID-19 hanteert Diergaarde Blijdorp speciale maatregele...
Maritiem Museum Rotterdam

Maritiem Museum Rotterdam

In de ‘maritime capital of Europe’ biedt het Maritiem Museum...