48 uur Kunst & Cultuur in Rotterdam

48 uur Kunst & Cultuur in Rotterdam

Van beroemde werken tot edgy design, van oude meesters tot streetart, met een weekend Kunst & cultuur zit je helemaal goed.

Dag 1

12.42

Start je dag bij Rotterdam Tourist Information aan de Coolsingel. Ontdek ook Rotterdam Discovery; je startplek voor een bezoek aan Rotterdam met een reis door verleden, heden en toekomst.

12.56

Het Schielandshuis is het enige bewaard gebleven gebouw uit de zeventiende eeuw in het Rotterdamse centrum. Laat je verwennen met een heerlijke lunch bij Brasserie Schielandshuis.

13.39

Loop naar Plein 1940 en bekijk De Verwoeste Stad. Dit monument van Zadkine uit 1953 is voor veel Rotterdammers tot op de dag van vandaag het symbool van de verwoesting van het stadscentrum en de onverwoestbare drang tot wederopbouw.

13.50

Loop naar TENT in de Witte de Withstraat om te weten wat er speelt in de jonge, hedendaagse kunstscene. Omdat de Witte de Withstraat het Museumpark en het Maritiem Museum met elkaar verbindt wordt deze wel de kunstas van Rotterdam genoemd.

14.43

Loop door richting het Museumpark en bezoek Galerie Christian Ouwens aan de Eendrachtsweg. Deze galerie organiseert bijzondere tentoonstellingen van internationaal niveau op het gebied van hedendaagse kunst en Dutch Design.

15.25

Geniet van hedendaags design, moderne kunst en oude meesters in Museum Boijmans Van Beuningen. Vanuit het Paviljoen, een fijne plek voor een gezonde lunch, heb je uitzicht op de prachtige museumtuin.

17.34

Mooi weer? Wandel door het Museumpark waar momenteel wordt gebouwd aan Depot Boijmans Van Beuningen.

18.04

Loop terug over de Witte de Withstraat en eet bij café-restaurant Rodin aan de Schilderstraat.

19.46

Reserveer kaarten voor een voorstelling in TR Schouwburg of woon een concert bij in de Doelen.

22.04

Met de metro vanaf Metrostation Beurs naar Metrostation Wilhelminapier. Vanaf daar is het 5 minuten lopen naar Suitehotel Pincoffs.

Dag 2

09.28

Ontbijt in Suitehotel Pincoffs.

10.32

Loop naar de Wilhelminapier. Bezoek de tentoonstellingen in het Nederlands Fotomuseum, gevestigd in het opvallende, industriële gebouw Las Palmas, ooit het werkplaatsengebouw van de Holland-Amerika Lijn.

12.45

Lunch bij Hotel New York in een maritieme en industriële sfeer.

14.03

Alleen in het weekend geopend: het Dutch Pinball Museum aan de Veerlaan op Katendrecht met meer dan 70 flipperkasten. Naast de vele bezienswaardigheden in het museum kun je ook flipperend je jeugdherinneringen ophalen of nieuwe maken.

15.12

Pak de Watertaxi richting de Leuvehaven.

15.28

Steek de Blaak over richting de Koopgoot en de Hoogstraat en loop vanuit hier richting de Markthal.

15.44

Bezoek in de Markthal de shops en vers units en kijk omhoog voor het kunstwerk ‘Horn of plenty’ van Arno Coenen en Iris Roskam. Bij de roltrappen kun je de gratis tentoonstelling De Tijdtrap bekijken.

16.30

Loop langs de Bibliotheek richting de Nieuwemarkt en de Pannekoekstraat. Je vindt hier unieke en originele winkels of pak een drankje op een van de terrassen.

18.20

Loop over de Binnenrotte richting de Luchtsingel. Deze kleurrijke voetgangersbrug van 390 meter, ontworpen door architectenbureau ZUS, brengt nieuw leven in een vergeten gebied. Wandel over de brug naar de Station Hofplein.

18.49

In de omgeving van Station Hofplein heb je veel goede restaurants. Het iets verder gelegen vegetarische Gare du Nord (in een oude treinwagen), jazzclub Bird, visrestaurant Opporto, Restaurant De Jong en FG Restaurant van François Geurds. Bij de laatste twee is het aan te raden om tijdig te reserveren.

20.55

Loop voor een flinke wandeling terug naar Suite Hotel Pincoffs. Of pak op de Heer Bokelweg tram 4 richting Rotterdam Centraal en stap over op tram 20, 23 of 25 en stap uit bij Wilhelminaplein.

21.12

Een laatste drankje in de hotelbar van Suite Hotel Pincoffs?

Museum Boijmans Van Beuningen

Museum Boijmans Van Beuningen

Het museum is gesloten wegens renovatie en vernieuwing.
Kunsthal Rotterdam

Kunsthal Rotterdam

Kunsthal Rotterdam, in een opvallend gebouw ontworpen door het Rotterdam...
Street art speuren in Rotterdam

Street art speuren in Rotterdam

Rotterdam staat bekend om de vele kunstwerken in de openbare ruimte. Bee...
48 uur architectuur in Rotterdam

48 uur architectuur in Rotterdam

Rotterdam is de architectuurhoofdstad van Nederland. Met dit 48 uursprog...
48 uur met de kids in Rotterdam

48 uur met de kids in Rotterdam

Ben je een paar dagen in Rotterdam? In dit reisplan vormen attracties ee...
48 uur winkelen in Rotterdam, shop ‘til you drop!

48 uur winkelen in Rotterdam, shop ‘til you drop!

Benieuwd waar de locals van Rotterdam zich bevinden en wat dé hippe spo...